صفحه اصلی > اخبار : نکاتی پیرامون قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

نکاتی پیرامون قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

نکاتی پیرامون قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول

مخاطب: شهروندان

۱. آیا می دانید به موجب قانون الزام ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول هر گونه قرارداد راجع به اموال غیرمنقول زمین، آپارتمان، ویلا، ساختمان و پیش فروش آن باید در سامانه ثبت الکترونیک اسناد که بزودی راه اندازی خواهد شد ثبت گردد. در صورت عدم ثبت در مراجع قضایی، شبه قضایی و داوری قابل استماع نخواهد بود.

۲. با عنایت به تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول در سال جاری، از این پس برای آن دسته از املاک (مسکن و زمین) که سند رسمی حد نگار آنها از تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۳ صادر شده باشد، معاملات و خرید و فروش بعدی باید بر اساس سند رسمی انجام پذیرد. در صورت انجام هر گونه معامله و خرید و فروش یا قولنامه عادی نسبت به این اسناد هیچ گونه اثر حقوقی شامل شکایت مالکیت و دعاوی حقوقی در محاکم قضایی و اقدامات قانونی بعدی در ادارات دولتی پذیرفته نمی شود.

۳. هر گونه عمل حقوقی که منجر به انتقال مالکیت یا حق انتفاع از اموال غیرمنقول شود، باید در سامانه ثبت الکترونیکی اسناد به ثبت برسد. در غیر این صورت دعاوی مربوط به این گونه معاملات غیر قابل استماع است و فاقد اعتبار خواهد بود.

۴. اسناد ثبت نشده معاملات اموال غیرمنقول در دستگاه های اجرایی پذیرفته نخواهد شد و فقط شخصی مالک شناخته می شود که ملک به نام او در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده باشد.

۵. مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و تنظیم مبایعه نامه خرید و فروش اموال غیرمنقول به صورت رسمی و یا مراجعه به بنگاه های املاک مجاز جهت تنظیم پیش نویس قرارداد، مطمئن ترین راه جهت پیشگیری از دعاوی حقوقی و کیفری است.

۶. آگاه باشید که با اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، معامله املاک دارای سند حد نگار تک برگ که از ۱۴۰۳/۰۴/۰۳ به بعد صادر شده اند، به صورت عادی (قول نامه ای) فاقد اعتبار است.

۷. املاک خود را سند دار کنید چون مطابق قانون الزام ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، شخصی صاحب ملک شناخته میشود که ملک به نام او به ثبت رسیده باشد. در غیر این صورت هیچ شکایت کیفری یا حقوقی، در مراجع قضایی یا اداری پذیرفته نیست.

۸. مطابق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول (خانه، زمین، مسکن) ، هر گونه نقل و انتقال این اموال باید به صورت رسمی انجام شود. در غیر این صورت دعاوی راجع به آنها نزد مراجع قضایی فاقد اعتبار است.

مخاطب: مشاورین املاک

۱. مشاوران املاک و بنگاه های معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی نسبت به درج پیش نویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیکی اسناد اقدام و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس نمایند. این امر مانع مراجعه مستقیم مردم به دفاتر اسناد رسمی نیست.

۲. مشاوران املاک و بنگاه های معاملات ملکی نباید در معاملات موضوع این قانون مبادرت به تنظیم سند عادی کنند. متخلفان مشمول جریمه و تعلیق پروانه کسب خواهند شد.

۳. مطابق ماده یازده قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول دلالان معاملات املاک اعم از مشوران املاک و بنگاه های معاملات ملکی نمیتوانند در معاملات موضوع ماده یک این قانون مبادرت به تنظیم سند عادی قرارداد نمایند. متخلفان از حکم این ماده با حکم شعب سازمان تعزیرات حکومتی در مرتبه اول علاوه بر استرداد حق دلالی دریافتی جریمه ای معادل سه برابر آن به تعلیق پروانه کسب به مدت شش ماه و در مرتبه د‌وم به استرداد حق دلالی دریافتی در جریمه معادل ۶ برابر آن و تعلیق پروانه کسب به مدت یک سال و در مرتبه سوم علاوه بر مجازات، اخیر الذکر به ابطال ‌پروانه کسب محکوم میشوند.

دیدگاهتان را بنویسید